Συσκευή 600 μέτρων θα καθαρίσει τον Ειρηνικό από τα πλαστικά (Βίντεο)

Συσκευή 600 μέτρων θα καθαρίσει τον Ειρηνικό από τα πλαστικά (Βίντεο)
Η συσκευή θα συγκεντρώνει περίπου 5,5 τόνους πλαστικού κάθε μήνα και θα τοποθετηθεί σε σημείο του ωκεανού όπου έχει συγκεντρωθεί μια τεράστια μάζα πλαστικών περίπου 1,8 τρισεκατομμυρίων αντικειμένων.
Τα συγχαρητήρια του ιδρυτή της SpaceX Έλον Μασκ απέσπασε η τεράστια συσκευή καθαρισμού της θάλασσας Ocean Cleanup. 
Πρόκειται για έναν σωλήνα συγκέντρωσης σκουπιδιών μήκους 600 μέτρων, ο οποίος θα μπορούσε να καθαρίσει τη μισή ποσότητα των πλαστικών που έχουν συγκεντρωθεί σε σημείο του Ειρηνικού Ωκεανού μέσα σε μόλις πέντε χρόνια. 
Οι υπεύθυνοι εκτιμούν ότι η συσκευή θα συγκεντρώνει περίπου 5,5 τόνους πλαστικού κάθε μήνα. Στο σημείο του ωκεανού όπου θα τοποθετηθεί το Ocean Cleanup έχει συγκεντρωθεί μια τεράστια ποσότητα πλαστικών περίπου 1,8 τρισεκατομμυρίων αντικειμένων.
Μάλιστα η ιδέα για τη δημιουργία της συσκευής γεννήθηκε στον ολλανδό εφευρέτη Μπόγιαν Σλατ, ύστερα από μια επίσκεψη στην Ελλάδα για καταδύσεις. «Είδα περισσότερες πλαστικές σακούλες από ψάρια», δήλωσε ο Σλατ. Μέχρι τώρα η καμπάνια του έχει συγκεντρώσει 35 εκατομμύρια δολάρια.
Η συσκευή θα έχει μήκος 600 μέτρα και βάθος 3 μέτρα. Κάθε έξι εβδομάδες, όταν θα έχει συγκεντρώσει μεγάλη μάζα σκουπιδιών, ειδικά σκάφη θα αφαιρούν τη συγκεντρωμένη μάζα ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία.
Από την πλευρά του ο Έλον Μασκ δήλωσε μέσω Twitter ότι το σύστημα φαίνεται ωραίο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια